Leivoin viimeviikolla suklaamarenkikakun. Se on melko helppo tehdä, ja maistuu koko perheelle. Tässä ohje:
Ainekset:
5 munanvalkuaista
3,5 dl sokeria
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
________________________________________________
Suklaakermavaahto:
2,5 dl kuohukermaa
2 rkl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
100 g tummaa suklaata sulatettuna ja jäähdytettynä.
____________________________________________
Laita uuni lämpenemään 140-asteiseksi. Piirrä kahdelle leivinpaperille halkaisijaltaan noin 25 cm kokoiset ympyrät. Käännä paperit ja laita ne kahdelle uunipellille.
Valmista marengit. Vatkaa valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi suuressa kulhossa. Lisää sokeri vähitellen joukkoon koko ajan vatkaten, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää. Vatkaa varovasti joukkoon kaakaojauhe ja vaniljasokeri. Lusikoi vaahto leivinpapereiden päälle tasaisesti ja levitä ympyröiden kokoisiksi. Tasoita marengin pinta.
Paista lämpimässä uunissa 50 – 60 minuuttia tai kunnes marenki on rapeaa. Sammuta uuni ja anna marenkien jäähtyä uunissa.
Tee suklaakermavaahto marenkien jäähtyessä: Vaahdota kerma, tomusokeri ja vaniljasokeri sähkövatkaimella. Nostele varovasti joukkoon sulatettu suklaa.
Levitä jäähtyneiden marenkipohjien väliin puolet suklaakermavaahdosta. Laita loput suklaakermavaahdosta marenkikakun päälle.
Koristele kakku suklaarouheella tai -lastuilla.
Laita kakku jääkaappiin 2 päiväksi ennen tarjoilua.