Formula 1 VPN-Suomi

Kakut

Suklaamarenkikakku

03.01.2012, biscuit

Leivoin  viimeviikolla suklaamarenkikakun. Se on melko helppo tehdä, ja maistuu koko perheelle.  Tässä ohje:

 

Ainekset:

5 munanvalkuaista

3,5 dl sokeria

2 rkl kaakaojauhetta

1 tl vaniljasokeria

________________________________________________

 

Suklaakermavaahto:

2,5 dl kuohukermaa

2 rkl tomusokeria

1 tl vaniljasokeria

100 g tummaa suklaata sulatettuna ja jäähdytettynä.

____________________________________________

 

Laita uuni lämpenemään 140-asteiseksi. Piirrä kahdelle leivinpaperille  halkaisijaltaan noin 25 cm kokoiset ympyrät. Käännä paperit ja laita ne kahdelle uunipellille.

 

Valmista marengit.        Vatkaa valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi suuressa kulhossa.   Lisää sokeri vähitellen joukkoon koko ajan vatkaten, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää.  Vatkaa varovasti  joukkoon kaakaojauhe ja vaniljasokeri.    Lusikoi vaahto leivinpapereiden päälle tasaisesti ja levitä ympyröiden kokoisiksi.   Tasoita marengin pinta.

        Paista lämpimässä uunissa 50 – 60 minuuttia tai kunnes marenki on rapeaa.    Sammuta uuni ja anna marenkien jäähtyä uunissa.

        Tee suklaakermavaahto marenkien jäähtyessä: Vaahdota kerma, tomusokeri ja vaniljasokeri sähkövatkaimella.   Nostele varovasti joukkoon sulatettu suklaa.

      Levitä jäähtyneiden marenkipohjien väliin puolet suklaakermavaahdosta.  Laita loput suklaakermavaahdosta marenkikakun päälle.

      Koristele kakku suklaarouheella tai -lastuilla.

       Laita kakku jääkaappiin 2 päiväksi ennen tarjoilua.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *